top of page

Zweethutceremonie

DE REIS VAN JE LEVEN

Kijk jij wel eens terug op je leven? Je levensweg is een reis met pieken en dalen, deze pieken en dalen zijn levenslessen in je leven, leermomenten die, als je ze oppakt, ervoor zorgen dat je groeit en een balans in je dagelijkse bestaan ontwikkeld.

Wij mensen mogen graag in het lijden gaan zitten, maar dat lijden helpt je niet verder, tenzij je kunt zien wat voor les in de oorzaak van dat lijden zit. Doormiddel van een gongbad maken we je hoofd leeg zodat je gemakkelijker naar binnen kunt keren, in het labyrint helder je geleefde leven kunt ervaren om vervolgens in de zweethut daar je lessen uit te leren

Wil jij de verborgen kanten van je leven ontdekken, laat je dan onderdompelen in een gongbad, loop je levenspad in het labyrint en ontdek de verborgen kanten van je leven in de zweethut.

De zweethut is een eeuwen oude ceremonie, bedoeld om Geest en Lichaam te reinigen en contact te maken met het Leven, dat wat groter is dan jij, ik en ons allemaal.

We starten de dag met een meditatie en een kennismakingsronde en dan gaan we de hut bedekken met wollen dekens. Daarna is er een stenenceremonie, maken we het vuur aan en wachten we tot de stenen roodgloeiend worden.
Tijdens het opwarmen van de stenen, bereiden we ons voor op de reis die staat te beginnen. Om je zo te verbinden met jezelf en de ceremonie. Dit doen we door middel van een gongbad en het lopen van het labyrint. Wanneer de stenen gereed zijn, gaan we de hut in. Mannen met een handdoek om hun middel en vrouwen met een omslagdoek. Wanneer je wilt mag je ook naakt de hut in.
De hete stenen worden door de vuurman/vrouw per ronde in de hut gebracht, meestal doen we vier ronden. Door water over de stenen te gieten wordt het warm in de hut, de combinatie van hitte met de duisternis maakt dat je met je aandacht naar binnen gaat en jezelf mag ontmoeten in de Hut, gedragen door Moeder Aarde.

Als watergieter begeleid ik de ceremonie van begin tot eind. In de energie van het moment kan ik het ontvouwen van de ceremonie begeleiden en dienen. Het lichaam is voor mij de ingang naar binnen en ik zal dan ook met regelmaat aan je vragen contact te maken met je lichaam. Dat is namelijk de plek waar je kan ervaren en doorleven.

Na vier ronden kom je uit de hut en noem je je naam en keer je terug in de wereld met nieuwe inzichten en ervaringen over wie jij bent. Na het avond eten ruimen we samen alles weer op.

Waarom zou je kiezen voor een zweethut?
Een ieder heeft zijn eigen redenen. De één doet het om een relatiebreuk te verwerken, de ander om te vieren dat er een nieuwe fase in het leven tegemoet getreden wordt.
Je kunt het gebruiken om uit je hoofd en in je lichaam te komen, voor de rust of omdat je ergens gewoon weet dat je de hut in moet.

Een zweethut is “geen walk in the park”, het is echt een reis naar binnen. Dat vraagt moed, en dat betekent dat het ook spannend mag zijn, en dat je toch gaat. Telefoons worden bij de start van de dag volledig uitgezet en horloges worden afgedaan om op die manier je fixatie op wat er buiten je gebeurd los te maken. Zodat de aandacht naar binnen kan keren.

Durf jij deze reis aan, op onderzoek naar een (nog) betere versie van jezelf? https://janlandvaneen.nl/evenement/de-reis-van-je-leven/ 

bottom of page